Politiattest for trenere

Har du papirene i orden?

Politiattest

Krav om politiattest i Alta IF Fotball

Styret i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Slik håndterer vi dette

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Dette gjøres i samråd med fungerende daglig leder, Tron Møller Natland. Ta kontakt per epost eller på telefon 97 00 93 60.

Klubbens representant har taushetsplikt overfor uvedkommende vedrørende de opplysninger de får kjennskap til.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

Innhenting på 1-2-3

1: Søknaden om politiattest fylles ut av idrettslaget og den søknaden gjelder for, og undertegnes av begge. Alta IF Fotball sender søknaden til politiet.

2: Politiet sender attesten som ordinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget.

3: Den søknaden gjelder for, skal framvise sin politiattest til Alta IF Fotballs representant. Alta IF Fotball skal ikke lagre attesten, men kun få den framvist til gjennomsyn. Klubben noterer dog ned at attesten er fremvist, og kan kreve legitimering.

Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Behøver du mer informasjon?

Les mer om ordningen på NIFs hjemmeside.

Er du usikker på noe, eller har spørsmål? Sjekk OSS (ofte stilte spørsmål / frequently asked questions) på denne siden.

Fremvist politiattest tidligere?

Dersom du har fremvist politiattest tidligere er det i utgangspunktet ikke påkrevd ny politiattest selv om det har gått noen år. I utgangspunktet er det slik at ny attest kun kreves dersom du har påtatt deg andre oppgaver, eventuelt har vært borte fra idrettslaget/byen en lengre periode. Dersom du påtar deg oppgaver i et annet idrettslag, eventuelt en annen gruppe i Alta IF, kan du måtte fremskaffe ny politiattest. Dette er en vurdering som idrettslaget selv må ta.

Steinberget Supporterklubb
Årsmøte i Steinberget
8. februar klokken 20:15
Oddsenligaen 2015 Alta IF Raufoss
Oddsenligaen har skiftet navn
Alta IF spiller i PostNord-ligaen i 2016
Tippeligaen 2015
Endelig forutsigbarhet for supporterne
NFF har satt opp TV-kampene for de 25 første rundene i Tippeligaen
Alta IF Herrer 2015
Treningskamp: Alta IF vs Tromsø IL
Få med deg vinterens storkamp

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Årsmøte i Steinberget